SPACEWALK 360: RT OBJAVLJUJE PRVI PANORAMSKI SNIMAK ČOVJEKA U SVEMIRU (VIDEO)

RT je objavio prvi snimak čovjeka u svemiru sa snimkom od 360 stupnjeva, stavljajući gledatelje u cipele dvaju ruskih astronauta koji su pokrenuli nanosatelite izvan Međunarodne svemirske postaje (ISS).
Videozapis, prikazuje ekološka gledišta na planetu Zemlju, prvi je put da se tzv. Ekstravijularna aktivnost (EVA) snimila sa 360 stupnjeva. Novi format pomogao je gledateljima da istraže ISS module kao dio Projekta Space 360.

Astronauti Sergej Ryazansky i Fedor Yurchikhin uhvatili su prekrasan krajolik dok su u kolovozu snimali svemirsku šetnju u trajanju od 7,5 sati, što uključuje zadatke održavanja i pokretanje pet minijaturnih satelita

Ryazansky i Yurchikhin mogu se vidjeti kako bacaju par Tanyusha nanosatellita, kao i okrugli Sputnik-poput TS530-Zerkalo koji će obavljati mjerenja u niskoj zemljinoj orbiti, odmah ispred svemirske stanice.

Cijelo vrijeme možete pratiti let ISS-a, s prekrasnim plavim oceanima i impresivnim kopnenim masama koje se prikazuju.

Satelite Tanyusha stvorili su učenici iz ruskog grada Kursk uz pomoć znanstvenika i vodećih proizvođača svemirske letjelice Energia. Danas je pokrenut Tomsk-TPU 120 satelit iz sibirskog grada Tomska. Amaterski radijski obožavatelji sada mogu uštedjeti slušajući Tomsk i Tanyusha satelite koji emitiraju višejezične poruke na frekvencijama 437,025 MHz i 437,05 MHz.

Ovaj nadahnjujući video napravljen je u suradnji s ruskom svemirskom agencijom i RSC Energiom. Premijera je u utorak tijekom posebnog događaja u VR kazalištu u Moskovskom muzeju za kozmonautiku. Događaj je obilježio pokretanje Sputnika-1, prvog umjetnog Zemljinog satelita.

Video je najnoviji dodatak panoramskoj zbirci RT-a, koji uključuje preko 130 videozapisa od 2015. godine

izvor: rt

Facebook Comments